Doncs aquesta ha estat la feina que he fet colze a colze amb la gent de Casa Riera Ordeix, una empresa de Vic que porta des de 1852 elaborant la legítima llonganissa de Vic a la plaça dels Màrtirs.

Una tasca que ha durat diversos mesos i que ha consistit en donar suport a la sisena generació de la família a incorporar el fet turístic a l’empresa per tal de posar en valor un dels principals distintius de l’empresa i del producte: el treball artesanal i el fet d’utilitzar l’assecatge natural en el procés d’elaboració. De fet, les plantes superiors de l’edifici encara conserven les bigues de fusta dels inicis, on l’aire flueix i on conjuntament amb l’obertura i tancament de les finestres de manera manual, es controla la temperatura i la humitat del producte.

Així doncs, a més de donar suport en establir el circuit intern a realizar en funció de les temporades (en si hi ha producte o no als assecadors), definir els continguts de la visita i del material (fulletó, audiovisual i web), estudiar com les visites s’incorporen al portafoli de productes de la ciutat i estructurar el procés de comunicació i presentació en societat, la tasca més creativa ha estat la reforma de l’antiga zona d’expedicions en el nou Espai d’Acollida Turística.

D’aquesta manera, s’ha recuperat un espai ja molt utilitzat per la clientela que habitualment va a la casa a comprar les llangonisses, embellint-ho i integrant-ho amb la resta d’espais (obrador, preparació de comandes, accés als pisos superiors) per tal de crear un espai agradable, càlid i que reflexi l’esperit de Casa Riera Ordeix.

Aquest nou espai alhora dóna solució a una demanda cada vegada més creixent: un espai per a tastos i maridatges. En aquest sentit, l’empresa d’interiorisme contractada per a la reforma d’aquest espai ha aconseguit trobar el punt d’equilibri perfecte per a combinar-hi activitats com botiga, recepció i tastos.

Per a més informació per a fer la visita, no dubteu en contactar-hi…