En un dels dissabtes més calurosos del que portem d’estiu, en el marc impressionant de la Sala gran del Convent de Sant Domènch a la Universitat de Girona, començava un breu discurs de la següent manera:

Primer de tot dir que per mi, que també em vaig graduar en aquesta casa, és un honor poder participar en aquesta cerimònia de graduació com a padrí de la vostra promoció. Em sento molt orgullós de poder compartir aquest moment amb vosaltres. També us haig de dir que després de la trucada del Degà proposant-m’ho vaig tenir sensacions contradictòries: molta il·lusió i, també perquè no dir-ho, una certa sensació de “marrón”. És el que passa quan dius que si sense pensar-t’ho gaire.

I és que enguany he tingut l’enorme privilegi d’haver estat escollit pels alumnes com a padrí de la seva graduació i, per tant, formar part d’un moment important de la seva vida com és el tancament de l’etapa universitària i, en general, l’inici de l’etapa laboral.

Però la celebració comportava també una responsabilitat, i era dirigir-los unes paraules en un breu discurs a l’inici de l’acte. Sincerament, complicat trobar el to adequat entre la solemnitat de l’acte i el meu tarannà poc donat a aquests formalismes. Però bé, crec que vaig aconseguir fer un discurs breu i no massa avorrit, on  a banda de parlar sobre l’empremta que deixa el pas per la Universitat (estudis, companys, vivències,…) els vaig fer només quatre reflexions:

  • La importància d’anar-nos posant objectius de manera continuada al llarg de la vida i el fet de ser  eàgils en la improvisació.
  • No tenir pressa en saber què faran la resta de la seva vida.
  • El fet d’assumir la responsabilitat de les seves accions, tant en l’èxit però sobretot en els fracassos, i interioritzar-ne les coseqüències a mode d’aprenentatge.
  • El no lligar-se a una feina o un projecte que els faci infeliços, perquè una vida no és tant llarga i sovint ens adonem massa tard que podíem haver pres més riscos.

En definitiva un gran dia per al record i que et dona energia per a continuar treballant per a contribuir a preparar noves fornades de professionals del turisme.