Project Description

Per encàrrec de l’empresa Stoa, especialitzada en la planificació, la interpretació i la presentació del patrimoni, colaborem en la redacció del Pla estratègic i de viabilitat del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya – Vinseum. En concret, Casassayas Consultoria Turística s’encarrega de realitzar l’anàlisi estratègic de rol turístic del VINSEUM en el context tant local, com comarcal i nacional.

L’objectiu d’aquest anàlisi és identificar el moment actual de l’equipament i aportar un conjunt de propostes de futur que facilitin que el VINSEUM sigui una peça destacada dins l’ecosistema turística català. De fet, tant pel propi edifici en si, com pel contingut que ofereix i com pel relat que s’hi està construint, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya té el potencial per a esdevenir el gran atractiu turístic del territori on s’ubica (Penedès) i un dels nodes turístics de referència a Catalunya en l’àmbit de l’enoturisme.

Així doncs el treball realitzat s’ha orientat vers la construcció del relat per connectar amb els diferents perfils de visitants i, sobretot, en l’experiència turística a oferir des d’un equipament cultural com aquest, connectant-lo amb el seu entorn immediat i exposant el paper que hauria de jugar dins l’estratègia de turisme enogastronòmic, 2022 – 2027 liderada per l’Agència Catalana de Turisme.